НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Пловдив с две нощи на галериите (08.08.2010)
Поради засиления интерес на пловдивчани и гостите на града към Нощта на галериите, през тази година събитието ще се продължи две поредни нощи, съобщиха организаторите от галерия „Сариев”. На 24 и 25 след 19,00 часа градът на тепетата ще се превърне едновременно в огромен открит музей, сцена за неформално изкуство и други културни начинания.
 
Музеите и галериите ще са отворени до 1-2 часа през нощта на 24 срещу 25 септември. На следващата вечер пък започва събитието “Култ. и клуб”, в което ще вземат участие културни институти, книжарници, неформални арт пространства и клубове.
И през двете нощи всички присъстващи ще могат да разгледат и така наречените Събития в градска среда

В програмата са включени специално организирани изложби, програми за възрастни и деца, интерактивни пърформанси, срещи с художници, живи градски случки, концерти, прожекции и уъркшопове в достъпен за широката публика формат.

Сред най-интересните акценти в програмата са: представянето на проекта на Иван Мудов „МУСИЗ - Музей за съвременно изкуство” в Регионалния исторически музей – Експозиция „Съединение на България”; „Peep Show” – пърформанс на Мариела Гемишева в Галерия “Сариев”; специалното участие на берлинската арт група Club Real на паркинга на ресторант “Фреш”, ул. “Отец Паисий”; инсталацията Living Museum на Васил Тучков, подредена в стар тютюнев склад; Вечер на Япония в Центъра за съвременна история, изложбата “Димитър Кавра – фотолетописецът на Пловдив” на Държавен архив – Пловдив и др.

 
Плакатът на Нощта на музеите
Плакатът на Нощта на музеите
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!