НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Свалят изложба с голи тела във Великобритания - била обидна (19.08.2010)
Британски художник изпадна в шок след като неговите картини с голи тела били брутално свалени от изложба в офисна сграда – поради оплаквания на служителите, съобщи вестник Independent.
Джон Вести наредил своя изложба в офисите на Окръжния съвет в Кромър. Но картините му били свалени и обърнати с гръб към публиката след като голям брой работещи в сградата се оплакали, че произведенията са обидни.
„Не повярвах, че някой може да протестира срещу живопис, подобна на моята в днешно време. Също така не мога да приема „политическата коректност” на общината, която е отстранила толкова лесно произведенията ми” – казва 57 – годиншият Вести пред „Дневна поща” (Daily Mail). – Мислих, че подобни неща могат да се случат само в Средния Изток, в Иран или Ирак – допълва той.
Художникът твърди, че картините му не са нито еротични, нито порнографски.
Но говорителят на Окръжния Съвет заяви, че някои от произведенията изобразявали прекалено отчетливо и фронтално голо женско тяло. По тази причина много от служителите в съвета се оплакали, че картините са обидни.
„Тъй като изкуството е отворено за субективни тълкувания, ние решихме да отстраним произведенията от нашата сграда” – засукано заявиха от Съвета.
Изложбата е пренесена в галерия Arterie, намираща се близо до сградата на Районния съвет.
57-годишният Джон Вести
57-годишният Джон Вести
Една от свалените картини
Една от свалените картини
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!