НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
14-ти панаир на изкуствата в Москва (02.09.2010)
От 1996г. досега „Арт Москва” е първият фестивал на изкуствата представящ изцяло висококачествени съвременни творби. Участват творци от международната арт сцена, както и московски галерии, музеи и изложбени зали.

Панаирът най-вече е фокусиран около работи от XXI и късният ХХ век.

Събитието има за цел да развие арт пазара в руската столица и да допринесе на широката публика да разшири кръгозора си в съвременното изкуство.

Галерия „Победа” представя серията от фотографии на руската артистка Юлия Кисина под мотото „Shadows cast people”. Селекцията е показвана на „Фестивала на фотографията” в Париж, както и на „VOLTA6”.

Украинецът Иля Чичкан ще участва в панаира с проекта си „HOUSEHOLD SURREALISM”. Занимава се с рисуване, видео инсталации, фотографски и медийни изпълнения.

Друг фотографски проект участващ на събитието е една експозиция съдържаща над 250 портретни фотографии на три известни литвански автори : Антанас Суткус, Александрас Мацияускас и Виталий Бутирин. Това са и участниците на една легендарна изложба състояла се през 1969г. в московския „Централен дом на журналиста”, след която терминът „Литовска фотографска школа”се появява за първи път в списание „Съветска Фото”. Сегашната експозиция е с името „Феноменът на литванската фотографска школа. Европейската фотография в СССР”.

14-тият панаир на изкуствата „Арт Москва” ще се състои от 22 до 26 септември 2010г.


 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!