НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
От Греди Асса до Салвадор Дали в Музейната галерия за модерно изкуство (13.09.2010)

Деймиън Хърст, Жан Мишел Баскииа, Джаксън Полак, Павел Койчев, Греди Асса са сред авторите, чиито произведения ще бъдат показани в изложби в Музейната галерия за модерно изкуство в София. Програмата за новия сезон бе съобщена на пресконференция на 13 септември 2010.

В момента в галерията могат да бъдат видяни двата проекта на Кристо Явашев „Бягаща ограда” и „Завеса в долината” създадени през 70-те години.

От 15 до 21 септември 2010г там ще се разположи мултимедийна инсталация на съвременния американски художник Джери Снайдер. Произведението е създадено специално за специално за изложбената площ на галерията. Ще бъдат показани и някои от живописните творби на автора.

От 1 до 30 октомври 2010г. в галерията ще се разположи изложба на едно от най-ексклузивните имена в съвременното британско изкуство, Деймиън Хърст.

Следва “Божествена комедия” – цикъл от 100 цветни графики на Салвадор Дали (след 15 ноември). Веднага след това ще бъдат подредени изложби на скулптора Павел Койчев и живописеца Греди Асса.

Сред най-интересните събития в галерията е представяне на колекция Следвоенното и американско изкуство, в която ще бъдат представени произведения на Жан Мишел Баскиа, Джаксън Полък, Аршил Горки и др.

Запланувана е и фотографска изложба посветена на Историята на джаза в България, която ще се състои от снимки на музиканти, които са имали концерти в страната ни.

На 13 декември 2010г. изложба на библейска тема ще включма работи на Салвадор Дали и Марк Шагал.

За първата годишнина на галерията пък тук ще пристигне експертът по графично изкуство Ерик Мурло.

Салвадор Дали -
Салвадор Дали - "Голфър"
Джери Снайдер -
Джери Снайдер - "Без име 1"
Джери Снайдер -
Джери Снайдер - "Без име 5"
Марк Шагал -  част от Библейска серия
Марк Шагал - част от Библейска серия
Кристо -
Кристо - "Заобиколени острови"
Салвадор Дали - Част от Божествена комедия
Салвадор Дали - Част от Божествена комедия
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!