НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Шедьоври от плевенската градска галерия на гости в столицата (24.10.2010)

Когато Мохамед не отишъл при планината, планината отишла при него. Фондовете на градските галерии из страната, пълни с шедьоври на нашите класици, които остават почти невидени от ценителите. Те са на разположение на малка група специалисти, работещи по някоя тема.

Сега обаче хранилищата се отварят за поредица от изложби в столичната зала „Индустриална 11”. На 21 октомври там се откри първата експозиция, в която е показана част от колекцията на плевенската артинституция „Илия Бешков”. Включени са произведения както от постоянната експозиция така и от хранилищата..

Автори на идеята са сем. Василеви, собственици на „Индустриална 11” – намираща се в бившите халета на Хладилния завод.

В експозицията могат да се видят работи на Сирак Скитник, Владимир Димитров - Майстора, Давид Перец, Иван Ненов, Вера Недкова, Бенчо Обрешков, Дечко Узунов, Златю Бояджиев, Стоян Сотиров, Дило Дилов, Кирил Петров.

От поколението творци, оформили облика на изкуството ни през 70-те и 80-те години, са включени картини на Димитър Казаков, Йоан Левиев, Георги Божилов, Генко Генков, Атанас Яранов, Георги Баев, Димитър Киров, Илия Милков. Също и на съвременници като Емил Стойчев, Михалис Гарудис, Светлин Русев, Анета Дръгушану, Иван Вукадинов, Йордан Кацамунски, Надежда Кутева, Василка Монева, Андрей Даниел, Долорес Дилова.

Проектът „Шедьоври на българските галерии се осъществява с подкрепата на СБХ”.
 

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!