НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Произведения на Йоко Оно, Пол Смит и други световни артисти се продават по 45 паунда в Лондон (26.10.2010)
Произведения на някои от най-известните съвременни артисти с размери на пощенски картички ще се продават на цена от 45 паунда всяко в уникална благотворителна разпродажба, организирана от Кралската академия по изкуствата в Лондон. Всички те са саморъчно създадени /не са тиражни/.

Творбите са на повечето от звездите на днешната артсцена като Йоко Оно, Антъни Каро, Джон Балдасари, Дейвид Бейли, модните дизайнери Пол Смит, Мери Куонт, Андрю Фионда, Маргарет Калвер и много други. Всички те ще се продават по 45 паунда. Всяка работа е лично направена и подписана, единственият проблем е, че подписът е скрит от купувача. Нито един колекционер или обикновен клиент няма да знае чие произведение всъщност купува, дали то е дело на някои от най-известните автори или пък на студент от Кралската академия по изкуствата и евентуално бъдещ артист номер едно в света. Eдва след като плати безвъзвратно работата клиентът може да я разопакова и да види подписа. Всички творби са от хора, минали през факултетите на академията.

Произведенията ще бъдат показани он лайн или в сградата на Кралската академия след 12 ноември. Никой няма право да наддава за произведенията или да си ги запази предварително, всеки може да купи нещо само при първото влизане в салона. Ще бъде обявена обаче лотария за 50 души, които да заемат първите 50 места на опашката.

Всички събрани средства отиват за стипендии на студентите от Кралския колеж по изящни изкуства.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!