НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Самуил Стоянов за модата "глобално затопляне" (31.10.2010)
Миналогодишният носител на наградата БАЗА Самуил Стоянов подреди изложба „На върха” в галерията на Института за Съвременно изкуство в София. Експозицията, посветена на глобалното затопляне гледа с ирония на съвременната реклама, която превърна един природен проблем в мода и маркетингова стратегия. Самуил Стоянов изследва не толкова затоплянето, колкото наша способност да се ориентираме в света на новия вид пропаганда.
Самуил Стоянов предлага изкачването на архитектурни върхове като контрапукт на природните. Той планира алпинистко “катерене” до върха на Бурж Халифа в Дубай, “визуализирайки” амбициите на сградата да надмине природните забележителности. Плуващи бузи маргарин заместват петролните петна получени от катастрофата на сонда в Мексиканския залив.

Изложбата на Самуил Стоянов е резултат от неговaта шестседмична специализация в International Studio and Curatorial Program в Ню Йорк като носител на наградатa за съвременно изкуство БАЗА.

Самуил Стоянов, „На върха” 29 октомври – 4 декември 2010
Галерия ИСИ, бул. Васил Левски 134 (вход откъм ул. Екзарх Йосиф)
Работно време: вторник – събота, 15.00 – 19.00 и по уговорка
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!