НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят на историята на изкуството във Виена - сезон есен/зима 2010/2011 (22.12.2010)
Виенският Kunsthistorisches Museum е един от най-големите и най-важни европейски музеи. Построен е през 19 век по волята на император Франц Йозеф I, за да покаже съкровищата на Хабсбургските.
Днес музеят има изключително богата колекция, опорните точки на която са ренесансовото и бароковото изкуство.
Този сезон есен/зима 2010/2011 Kunsthistorisches Museum във Виена ще представи Ханс фон Аахен, соц-арт-класика Борис Орлов и възпитаниците на Бригите Кованц
 
Ханс фон Аахен
HANS VON AACHEN
 
Ханс фон Аахен (1552-1615) завършва образованието си в Кьолн, след което отива в Италия. Във Флоренция, Рим и Венеция си създава име на портретист. Получава поръчки от баварския херцог в Мюнхен, Фугерите в Аугсбург и през 1592 г. е нает от кайзер Рудолф II.
В своите елегантни творения Ханс фон Аахен комбинира холандския реализъм с венециански колорит, флорентински и римски маниеризъм.
 
Изложбата се състои от 19 октомври 2010 г. до 9 януари 2011 г. благодарение на съвместната работа на Музеят Зойермонт-Лудвиг в Аахен, Бурггалери в Прага и Музеят на историята и изкуството във Виена.
 
Борис Орлов
BORIS ORLOW
 
Борис Орлов, роден в Москва през 1941 година е смятан за соц-арт–класик. Соц-арт е направление в изкуството, възникнало в Съветския съюз в началото на 70-те години. За разлика от американския поп арт, този вид изкуство се концентрира върху политическите символи като част от живота, вместо върху клишетата на всекидневието.
Един от главните акценти на Борис Орлов е митът за героя. Идва от гръцкия Heros, личност притежаваща необикновени способности или качества. Колекцията на Kunstistorisches Museum от антики съдържа многобройни творби на тази тема, с които може да се направи съпоставка с руската интерпретация на темата.
 
Изложбата е от 23 ноември 2010г. до 20 март 2011г.
 
 
STORY BEHOLD, STORY BE TOLD
 
Изложбата е съставена специално за Kunsthistorisches Museum от художничката Бригите Кованц. Пространството се разглежда като място на комуникациите и взаимодействието. Темите варират между (старо и ново) изкуство, архитектура и медии. Всички участващи артисти са ученици на Бригите Кованц и вече се радват на успешна кариера: Фридрих Бидерман, Макс Фрей, Николаус Ганстерер, Константин Лузер и др.
 
Изложбата е от 16 ноември 2010г. до 12 декември 2010г.
Hans von Aachen -
Hans von Aachen - "Self-portrait"
Boris Orlov -
Boris Orlov - "Little three-headed totem" (1989)
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!