НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Canon Bulgaria и Националната художествена галерия, София, представят ежегодната изложба „Снимка на годината - България 2010” (09.02.2011)

На 10 февруари 2011 г., от 18.30 часа, в Националната художествена галерия, София, ще бъде открита изложба, представяща фотографии - част от конкурса на Canon Bulgaria- „Снимка на годината – България 2010”.

В тазгодишното, девето поред издание на националния фотоконкурс "Снимка на годината", организиран от Canon Bulgaria, взеха участие 200 автора с над 1900 творби. Жури в състав-Иво Хаджимишев (председател), Надежда Чипева, Максим Минчев, Георги Лозанов, Венета Захариева и Борис Данаилов, селектира около 140 фотографски творби. Те ще бъдат показани в Националната художествена галерия от 10 февруари до 05 март 2011 г.

Журито номинира за награда творби на Георги Кожухаров, Антон Станков и Красимир Делчев в раздел “Репортажна фотография”, в раздел “Художествена фотография” - на Михаела Иванова, Милен Станков и Петър Крусев и в раздел “Фото есе” – Цветомир Станивоев, Ангел Василев и Боряна Кацарова. Наградата “Снимка на годината” се присъжда във всеки раздел на конкурса-  „Репортажна фотография”, „Художествена фотография”, „Фото есе” и е на стойност 3000 лв. Снимките, номинирани за награда във всеки раздел, получават премия в размер на 500 лева всяка.

Наградените фотографии ще бъдат обявени по време на официалното откриване на изложбата на конкурса в Националната художествена галерия.

Canon Bulgaria и Националната художествена галерия организират националния фотоконкурс „Снимка на годината”, за да стимулират развитието на фотографското изкуство у нас, а също така, и за да обогатят фонда на галерията с представителни за съвременната българска фотография творби.

ПОКАНА /1/
ПОКАНА /1/
ПОКАНА /2/
ПОКАНА /2/
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!