НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
„По пътя” – изложба на художника Владимир Пенев ще бъде открита в галерия „Ракурси” (15.02.2011)

Владимир Пенев – един от най-успешните художници, не само в България, но и в чужбина, ще представи своята самостоятелна изложба на 15-ти февруари в столичната  галерия „Ракурси”. Изложбата е втора поредна, състояла се в галерията, като предишната беше през 2007 г. – отново тематична, представяща серията му „Брегове”.

 

Владимир Пенев е син на поета Пеньо Пенев. Завършва Националната художествена академия през 1981г. в класа на Светлин Русев. От този момент досега, той не спира да твори и развива своите търсения в сферата на живописта. Има редици самостоятелни изложби в Австрия, Германия, Холандия, Франция, като неговите изложби в страната са посещавани от чужди колекционери, пристигащи единствено за събитието.

 

Владимир Пенев се опитва да възприема заобикалящия ни свят по негов собствен начин и посредством изкуството, той  ни предлага възможността да се докоснем до идеите, които иска да внуши чрез средствата на фигуративната живопис. Той работи много дълго време в различни серии и настоящата изложба е посветена на последните му търсения – „По пътя”. По пътя на творческото и духовно израстване или по този на пълното себеотдаване, на извеждането на картинната плоскост до състояние на реализирана идея – онази, безизразната, която се заражда в съзнанието, но не всеки е способен да материализира, както  и да накара обикновения зрител да стане съпричастен. Който и път да избере художникът, той съумява да представи своите идеи в най-цялостен и завършен вид, като споделя чрез езика на визуалното своите разбирания за заобикалящия ни свят.

 

Изложбата ще продължи до 2-ри март 2011г
 
/1/
/1/
/2/
/2/
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!