НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Как една улица ще се превърне във фестивал на изкуствата (26.05.2011)

Улица „Отец Паисий” в Пловдив за втора поредна година ще се превърне в сцена на съвременното изкуство в продължение на три дни – от 27-ми до 29-ти май 2011г. Ще бъдат представени множество културни събития, разделени в групите:  „гостуващи проекти”, „музикална програма”, „обитателите действат”. Фестивалът е организиран  под мотото „Успоредна градска култура – Препокриване”, като ще се проведе както на открити обществени пространства, така и в частни. Събитието е организирано от фондация „Отворени изкуства”  със съдействието на „Фондация Америка за България”.

Разнообразието от събития, представящи съвременната градска култура, включва музика, проекти за публични пространства, прожекции, уъркшопове, акции, пърформънси, неформални събития, кулинария, лекции, дискусии и литературни четения.

Някои от изложбите, които ще могат да бъдат посетени единствено в рамките на културното събитие, включват: „Solo show” – самостоятелна изложба на Иван Мудов, представена от галерия „Сариев” (ул. „Отец Паисий“ 40). „Близо до…” – изложба, представяща произведенията на Георги Божилов-Слона, Ицко Мазнев, Недко Итинов и Кольо Карамфилов, организирана от галерия „U.P.A.R.K” (ул. „Отец Паисий“ 24). „Рluridimensional collages” – изложба и пространствена инсталация на Ноеми Голдбърг, създадена специално за събитието.

Никола Михов ще представи „Фотопропаганда – снимки от витрината на социализма”, подредени по витрини на магазини по протежението на улицата. Своеобразната инсталация „Хорска маса” има за цел да превърне изкуството в място за комуникация и срещи, където всеки един участник ще бъде част от „инсталацията”. Събитието е организирано от Сдружение Трансформатори. Петко Танчев ще представи своя видео арт „PAST / FUTURE”. Освен това, ще бъдат организирани множество  уъркшопове за посетителите на събитието, които заедно с авторите, ще могат да се запознаят отблизо както с трансформациите, настъпили в съвременното изкуството, така и с някои специфики на дигиталните изкуства, фотографията и архитектурата.

Пълната програма на събитието може да се разгледа на сайта, посветен на фестивала:   http://otetspaisiystreet.com/.

Петко Танчев - PAST FUTURE
Петко Танчев - PAST FUTURE
Плакат
Плакат
Улицата е нашето платно
Улицата е нашето платно
Успоредна градска култура
Успоредна градска култура
Фотограмата
Фотограмата
Фотопропаганда
Фотопропаганда
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!