НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Известният български график Онник Каранфилян откри изложба в Националната художествена галерия (20.07.2011)

Майсторът на екслибриса Онник Каранфилян откри изложба в Националната художествена галерия. Представени са от 22 творби, създадени от автора през последната година. Експозицията носи наименованието "Комюникейшън & Obshtuvane”. На откриването на изложбата картините впечатлиха американския посланик – Джеймс Уорлик и той помоли художника за  покана за всяка следваща негова  изложба.

С акрилни бои и въглен върху дърво Каранфилян показва различни начини за общуване с материала. Изложбата "Комюникейшън & Obshtuvane" изразява желанието на автора да комуникира със зрителя не посредством графичните техники, а чрез изразните свойства на материала. 
"Това е един проект, с който експериментирам в няколко посоки. Едната е формалната - опитах се да пея фолклор, джаз, рок, класика и т.н. - говорих на много езици. Това е част от моето общуване с публиката. Втората посока е в съдържанието на картините - обобщени теми като начините да обичаш, видовете любов, отчуждението в средствата за съвременна комуникация - донякъде с ирония, донякъде с тъга", разказва авторът за концепцията си.
"Разказът тръгва от петроглифите, минава през първите идеограми, през различни букви от Финикийската азбука, която е в основата на съвременните букви на голяма част от цивилизацията, за да се стигне до черно-бялото общуване на клавишите и цветността на емотиконите", допълва Онник Каранфилян.

Художникът подготвя изложба и в Париж.

 

Онник Каранфилян е един от най-изявените български графици. Той завършва графика в НХА, но работи и в областта на живописта, увлича се от керамиката. Художникът е известен и като майстор на екслибриса. Основател е на Международен Екслибрис Център, на Първото международно биенале на екслибриса. Носител  е  на множество награди. Картините му са показвани в Музея на изкуствата в Сабадел, Барселона, Палфругел в Жирона, в Япония, Лондон, Германия, Националната Художествена галерия и др. Негови творби се намират  в частни колекции в Япония, Канада, Испания, Турция, Германия, Великобритания, Швеция, Кувейт, Ливан и САЩ. 

Мислите на Онник за свободата
Мислите на Онник за свободата
Майка и дъщеря
Майка и дъщеря
Начало и край I
Начало и край I
Начало и край II
Начало и край II
Начало и край IV
Начало и край IV
Начало и край VI
Начало и край VI
Онник Каранфилян
Онник Каранфилян
КОМЮНИКЕЙШЪН & OBSHTUVANE на Онник Каранфилян
КОМЮНИКЕЙШЪН & OBSHTUVANE на Онник Каранфилян
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!