НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Париж обяви новата си придобивка (21.07.2011)

След десетилетия на преговори  с фондация  Джорджо и Иса де Кирико,  стана ясно, че последната предоставя 61 произведения на изкуството на  Музея на модерното изкуство в Париж -  подарък, с който музеят става притежател на най-богатата  колекция от работата на Де Кирико. С това семейството на художника прави жест за ролята, която френската столица е играла в живота на прочутия живописец.

Джорджо де Кирико е роден през 1888 г. в Гърция  и е живял в Париж от 1911 до 1915 г. като първо представя свои творби  в Салона на независимите художници през 1913 г. Става член на вдъхновяващото поколение на сюрреалистите, които го възприемат в началото като майстор, но и заклеймяват за предател, когато той скъсва с тяхното движение и заработва в стила на ренесансовите майстори.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!