Основни данни
АУКЦИОННА КЪЩА „КРИСТИС”


АУКЦИОННА КЪЩА „КРИСТИС”

 

 

АУКЦИОННА КЪЩА „КРИСТИС” - една от лондонските атракции

"Кристис" предлага над 450 търга годишно в над 80 категории, включително всички сфери на изящните и декоративни изкуства, бижута, снимки с колекционерска стойност, вино и др.

"Кристис" има 57 офиса в 32 страни и 10 представителства из целия свят, включително в Лондон, Ню Йорк, Париж, Женева, Милано, Амстердам, Дубай и Хонг Конг.
През 1995 г. те станаха първата международна аукционна къща, провела търг в Пекин.
На живо онлайн търгове от Live ™ "Кристис" – дава възможност да проследи търга в реално време с целия процес на наддавания.
През 1995 г. те станаха първата международна аукционна къща, провела търг в Пекин.

Началото на империята поставя Джеймс Кристис през 1766 г. Днес Аукционната къща се управлява от Pedro Girao в Европейския Консултативен Съвет и Lynn Forester de Rothschild в Американския Консултативен Съвет.

"Кристис" държат и рекорда за най-скъпа скулптура. Те успяват да продадат произведението Oiseau dans l'espace на Константин Бранкуси за зашеметяващите 27 456 000 долара.

"Кристис" е единствената аукционна къща, която има собствена академия за обучение на кадри. Академията на къщата е основана през 1978 г. и има филиали в Лондон, Париж и Ню Йорк.

Щабквартирата на най-влиятелната и известна аукционна къща в света е в английската столица на известната улица "Кинг". Там, където е базирана още през 1823 г.

Фирмата има и второ представителство в града. То се намира в Южен Кенсингтън, основано е през 1975 г. и се занимава предимно с колекции от плюшени мечета, фотоапарати, научни инструменти, играчки и кукли.

 

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!