Основни данни
Стефан Комитов (1942г.)


Стефан Комитов

Стефан Комитов в роден на 02 април 1942 г. в село Каравелово, Пловдивско. През 1975 г. завършва Великотърновския университет със специалност „Скулптура”.

Три години по-късно работи в София за Крум Дамянов. След завръщането си във Велико Търново работи и като скулптор на свободна практика.

През 1979 г. е изключен от групата на художниците във Велико Търново, поради политически разногласия. Въпреки това до 1989 г. участва във всички регионални и национални изложби. През този период Великотърновската галерия откупува няколко негови работи: „Пиета” - шамот, „Портрет на лечителя” - шамот, „Портрет на Леваневски” - мрамор, „Портрет на Радой Ралин” – шамот.

От 1980 г. започва да търси нов пластичен изказ на вечната тема за „доброто и злото”. В резултата на тези търсения се раждат поредица от творби. Именно те ще бъдат представени от галерия „Сезони”.

[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!