Home >> ArtPedia >> Details
Main data
Industrial Art Gallery


Industrial Art Gallery

Галерия „Индустриална 11” е сред най-младите и просторни частни галерии посветени на съвременното изкуство в София. Намира се в бившите халета на Хладилния завод и по този начин удовлетворява нуждите на съвременното изкуство от една страна за голямо пространство, от друга – то да е колкото се може по-сурово, неизискано и по този начин свободно от еститечските критерии на миналото. Единственото неудобство на салона е неговата отдалеченост от център на града, липсата на удобни комуникации и задръстванията в часовете, когато обикновено се откриват изложбите – между 18.00 и 19.00.

Галерията е собственост на сем. Василеви, а омещението е част от VASSILEV BUSINESS CITY (бившият хладилен завод „Мраз”).  Куратор е изкуствоведът Весела Ножарова, която представи българското участие на биеналето във Венеция през 2007 г.
 

„Индустриална 11” е открита на 14 октомври 2009 с експозиция на Павел Койчев.
В проекта, освен галерията, се предвижда и книжарница, мултифункционална зала за провеждане на партита, прожекции на филми или театрални постановки, детски център, кафе-сладкарница, както и музей за съвременно изкуство, където освен постоянна експозиция от произведения от собствената колекция, да се организират и временни изложби на български и чужди автори.
 

Personal area
Enter
Register now!
Sign up in the largest Bulgarian site for art and you can view works for sale, detailed information about authors and auctions. You can publish your works for sale and auctions, to add information for authors.
Register now!
Bulletin
Subscribe for the newsletter of ArtPrice.bg in order to receive up to date information directly in your email!