Основни данни
ХОСЕ ЕРНАНДЕС (p. 1944)


Роден е в Танжер; художник график. Живее и работи в Мадрид.
Зрялото му творчество следва сюрреалистичната тенденция. В него се преплитат фантастичното и абсурдното. Техниката на изпълнението е невероятно прецизна и филигранна. Магичните същества, изобразени по реалистично-натуралистичен начин, се раздробяват и сякаш разпадат в графичния лист. В неговите Метаморфози съжителстват едновременно хора, животни, предмети в едно дифузно цяло. Антидуховническите теми са водещи в част от неговите значими творби. Националната галерия за чуждестранно изкуство притежава някои от тях.

Участва в международни изложби в Мадрид, Токио, Париж, Краков, Ню Йорк, Хавана и други; в международни биеналета в Лодз, Варна.
Организира и множество самостоятелни изложби в Танжер, Мадрид, Чикаго, Париж, Мюнхен, Варна. Получава международно признание с редица награди.
 

[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!