Основни данни
Ангел Павлов - Геле


Ангел Павлов

Ангел Павлов е роден през 1968 година в гр. Кюстендил. Завършил е Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” – гр. София, с профил скулптура.
В началото на 90-е години работи в сферата на рекламата. От 1999 година, в продължение на 13 години, работи в българското национално „Дарик радио” като музикален редактор и звукорежисьор. Паралелно с това свири, концертира и прави записи с българската пънк-рок група „Нови цветя”.
През последните читири години той се връща към основния си „занаят” – рисуването и скулптурата. Впечатляват го различното и асиметрията в човешкото лице и той създава уникален почерк в изработването на портрети. Динамиката и уникалността на българската архитектура го прокират да създаде серия от пейзажи, в които сякаш сградите оживяват, в свой собствен свят. Рисува и фигурални композиции.
Техниките, с които работи се простират от цветните рисунки, през акварела, до класическата техника на маслените бои.
През последните години Ангел Павлов показва четири самостоятелни изложби в България. Има и десетки участия в общи изложби на български художници. Негови картини има в частни колекции в България, Англия, САЩ, Франция и Белгия.
 

[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!