Основни данни
Албена Михайлова - Бенджи (1959)Албена Михайлова е български художник, артист, авангардист. Живее и работи в Базел, Швейзария.

Работи еднакво добре графика, скулптура, инсталация и видеоарт. Една от първите жени авангардисти у нас.

Албена Михайлова е родена в Пловдив през 1959. Завършва Графика в НХА през 1984 и през 1988 прави специализация в Лайпциг, ателие „Рьослер”. Един от основателите на авангардната група „Ръб”, чрез която артисти от Пловдив протестират срещу конвенционалността в изкуството. Албена Михайлова, с прякор Бенжди, е авангардист по рождение. Всичките й прояви са форми на съвременното виждане на жената-артист.
През 1998 завършва майсторски клас по видеоарт в Базел и остава да живее и твори там. Участва в експозицията „Визуално безсмъртие” със собствена експозиция.- Връща се у нас за различни прояви – Шуменското биенале на съвременните изкуства, конкурсът на МТел и т.н. През 2008 е поканена да покаже свои произведения в музея на колекция Лудвиг в Базел, редица срещи на съвременни творци в Сърбия, Германия, Швейцария.
 

[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!