ARTPRICEBG
ARTPRICE.BG

www.artprice.bg e най-големият уебсайт за изкуство, разпространявано на територията на Република България. Това е некомерсиален сайт, който има една единствена цел - да сложи ред в хаосa, в който се намират нашият артпазар и нашата артистория. В момента сайтът предлага информация за всички открити търгове в София в последните няколко години. Само тук можете да проследите ценовите тенденции на всеки автор.

Сайтът разполога с над 600 биографии на наши художници, чийто брой расте с всеки изминат ден. Над 500 са имената на галерии, аукционни къщи, артистични организации, награди, академии и основни термини в изкуството. Тази информация се актуализира и обогатява непрекъснато и скоро сайтът ще предлага ясна и точна картина на българския артпазар както и на историята на изкуството у нас.

Ние, от www.аrtprice.bg решихме, че е крайно време в Интернет за се появи акуратна, точна и справедлива информация за българските художници и българския пазар на изкуство. В нашия сайт ще намерите биографиите и истинските съдби на нашите творци – много от тях бяха скрити и изопачени по времето на комунизма и още не са разбулени докрай. Това правим ние, разчитайки на вашата помощ - всеки, който има информация и иска да я сподели с останалите, е добре дошъл при нас. 

Излизането от хаоса е труден процес, а и мнозина търговци предпочитат тази ситуация и се стремят да я поддържат изкуствено. Целта на artprice.bg е да показва и систематизира продажбите на картини и скулптури, така че те да станат част от анализа на пазара, а не да бъдат забравени или сложени настрани няколко дни след сделката.

България все още е последната страна в Европа, която няма регистър на издирваните произведения на изкуството. Много търговци и купувачи не знаят какво купуват и какво продават. Въпреки че през 2004 г. културното министерство пое този ангажимент, напредък все още няма. Очевидно държавата няма интерес да бъдат намерени някои от най-ценните картини на Никола Танев, Бенчо Обрешков, Златю Бояджиев и още десетки наши класици, чиито произведения изчезнаха от часни, градски и национални колекции. Затова аrtprice.bg започна да събира първият каталог на издирваните произведения на изкуството. Към всеки автор ще намерите данни и снимки за това кои негови творби се търсят от полицията.

Всеки, който има информация за открадното произведение на изкуството може да го публикува на сайта. Това е начин то да бъде намерено.

Тук се събира информация за фалшивите картини, които циркулират из страната. Сайтът показва оригиналните и фалшивите подписи на авторите. Така можете да се чувствате по-уверен, когато купувате произведение на изкуството.

Последните новини от световните и нашите пазари също пристигат първо при нас.

При нас можете да направите справка за цените на световен автор, който ви интересува. Изпратете запитване и екипът на www.artprice.bg ще ви представи последните продажби на изкуство от всеки автор, както и ценовите тенденции за негови творби.

КОИ СМЕ НИЕ?

artprice.bg е създаден от журналисти, колекционери, галеристи и изкуствоведи, твърдо решени да изведат българското изкуство от състоянието на хаос, в което се намира. Но вие също можете да станете част от www.аrtprice.bg като  публикувате снимки на произведения, биографии за автори,  дописвате и поправяте статиите, участвате във форумите. Така всички заедно ще намерим истината.

Ако сте собственик на произведение на изкуството,тук можете да поискате оценка от специалисти и да го предложите за продан. В нашия каталог над 500 адреса, сред които  са имейлите на д които са 200 от най-големите български колекционери. Те ще получат вашата оферта светкавично. Само вие решавате дали искате публикуваме произведението ви на сайта или продпочитате да изпратим  репродукцията само на найшата мейл-листа с колекционери.

Ако търсите произведение на изкуството от конкретен автор също можете да го публикувате на сайта. Така този, който притежава творби може да се свърже директно с вас.

ПРОГРАМЕН СЪВЕТ
1. Д-р Емил Бенатов – юрист, представител по индустриална собственост и лицензиран оценител на нематериални произведения.

2. Витан Андреев, адвокат.


Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!