НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
"Аз писах" - изложба на древни надписи в Националния археологически институт с музей при БАН (11.07.2011)

 

Националният археологически институт с музей при БАН показва 97 паметници с древни надписи в изложбата "Еграпса. Скрипси. Аз писах". Артефактите са показани в 19 витрини, 8 постера с множество цветни фотоса и обяснителни текстове към тях. Изложбата е част от програмата на ХХІІ Конгрес по византинистика, който ще се проведе в София от 22 до 27 август 2011 г.

още >>
Уникална и неповторима изложба на Георги Железаров в столичната галерия „Сезони” (07.07.2011)

Под патронажа на Алжирското посолство в България от 28 юни до края на месец юли, галерия „Сезони”  представя ретроспективна изложба на Георги Железаров. „Алжир и България в творчеството на Георги Железаров” – озаглавена така, изложбата прави една интересна съпоставка, като проследява развитието и творческите търсения на художника.

още >>
СБХ отбелязва с изложба 110-тата годишнина от рождението на един от най-забележителните български художници – Илия Бешков (04.07.2011)
 
На 11 юли с изложба на „Шипка 6”  ще бъде отбелязана 110-тата годишнина от рождението на един от най-забележителните български творци на 20 век - Илия Бешков .
още >>
СТОЛИЧНАТА ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ” ОТКРИВА СЪВМЕСТНА ИЗЛОЖБА НА ПРОФ. ИВАН СЛАВОВ – СКУЛПТУРА и ЗОЯ ЛЕКОВА – РИСУНКИ (31.05.2011)

 

На 31 Май 2011г.  /вторник/ от 18,30 часа, изложбата открива акад. Светлин Русев.

още >>
СГХГ ще представи изложбата „Звездите на L'observeur - Френски индустриален дизайн” (31.05.2011)

 

По случай 20-тата годишнина от създаването на Френския културен институт в България   20 събития ще станат част от културния афиш на столицата. По този начин Софийска градска художествена галерия ще бъде домакин на изложба от световен ранг. Тя ще представи най-добрите постижения на френския индустриален дизайн в рамките на изложбата „Звездите на L'observeur - Френски индустриален дизайн”. Експозицията ще бъде открита за посетители  на 1-ви юни и ще продължи до 26-ти юни 2011г.

още >>
Как една улица ще се превърне във фестивал на изкуствата (26.05.2011)

 

Улица „Отец Паисий” в Пловдив за втора поредна година ще се превърне в сцена на съвременното изкуство в продължение на три дни – от 27-ми до 29-ти май 2011г. Ще бъдат представени множество културни събития, разделени в групите:  „гостуващи проекти”, „музикална програма”, „обитателите действат”. Фестивалът е организиран  под мотото „Успоредна градска култура – Препокриване”, като ще се проведе както на открити обществени пространства, така и в частни. Събитието е организирано от фондация „Отворени изкуства”  със съдействието на „Фондация Америка за България”.

още >>
Изложба „Портрети” на Емил Стойчев – „Доктор хонорис кауза” на НХА, ще бъде представена в галерия „Академия” на 18 май (17.05.2011)

 

На 18 май (сряда) в галерия „Академия” ще бъде открита изложба „Портрети” на Емил Стойчев – художник, отличен от НХА през 2010г. с най-високото академично звание - Доктор хонорис кауза.

още >>
Уникална изложба проследява творческия път на един от най-известните български художници - Любен Диманов (10.05.2011)

 

През месец май в Дома на художниците в Пловдив ще бъде показана изложба от произведения на един от най-известните български художници зад граница - Любен Диманов. Изложбата включва 56 негови творби. Тя представя творческия път на автора в продължение на 17 години – от 1993 до 2010 г. В настоящата експозиция, носеща името „Посоки”, са включени рисунки, графики, колажи, акварели, масло. Произведенията  се показват за първи път в Пловдив и са подбрани лично от автора.

още >>
Легендарният испански фотожурналист - Луис Рамон Марин ще покаже своя изложба в София (05.05.2011)
 
На 12 май институтът „Сервантес” в София ще представи изложбата „Репортажи от миналото: 1908–1940. Испания през погледа на фотографа Луис Рамон Марин”.
още >>
Национална художествена академия през месец май ще представи изложба на съвременно френско изкуство – инициатива, част от проекта „Дигитален поглед към съвременното изкуство” (02.05.2011)

 

На 12 април в Софийска градска художествена галерия в рамките на проекта „Дигитален поглед към съвременното изкуство” беше представена изложбата „АВС. Съвременно белгийско изкуство”. На 3 май в галерия „Академия” на Националната художествена академия ще се състои следващата част от проекта - изложбата „Льо Френоа – Национално студио за съвременно изкуство”.

още >>
През месец май галерия „Сариев” Пловдив ще представи изложба на един от най-провокативните съвременни български автори – Иван Мудов (02.05.2011)

 

На 3 май галерия за съвременно изкуство „Сариев”, град Пловдив ще представи самостоятелна изложба на известния български съвременен автор, работещ в областта на концептуалното изкуство – Иван Мудов.

още >>
Изложбата „Кутии за сънища” ще провокира повече от 40 български художници да създадат произведения, посветени на техен сън (26.04.2011)
 
Изложбата „Кутии за сънища” ще се опита да даде отговор на един от най-честите въпроси, които човечеството си задава – защо сънуваме. Темата е обширна и много сложна, като с нея са се занимавали философи, учени или психоаналитици в продължение на хилядолетия.
още >>
През месец април СГХГ представя пред българска публика изложба на съвременно белгийско изкуство – инициатива, част от проекта „Дигитален поглед към съвременното изкуство” (10.04.2011)

 

На 12 април Софийска градска художествена галерия ще представи на вниманието на българската публика изложбата „АВС. Съвременно белгийско изкуство”.

още >>
На 6 април галерия „Сезони” ще отбележи с изложба 50 годишнината на един от емблематичните български скулптори – Георги Донов (05.04.2011)

 

Всяка годишнина предполага равносметка. На 6 април в галерия „Сезони” скулпторът Георги Донов ще направи своята половинвековна творческа равносметка. Изложбата ще представи едни от най-известните произведения на автора в диапазона: студентски работи – най-нови проекти и творчески реализации.

още >>
Дора Бонева представи на „Шипка” 6 своите най-нови творби (05.04.2011)

 

"У Дора Бонева има професионализъм, който тя съчетава със своята вътрешна потреба изведнъж да прелее видимото в невидимото."  

                                                                                                    Ален Боске

На 31 март 2011г. Дора Бонева представи на „Шипка” 6 своя самостоятелна изложба, включваща най-новите й произведения.

още >>
С изложба на детски рисунки в Националната художествена галерия, България ще отбележи световния ден за повишаване информираността по въпросите на аутизма (01.04.2011)
 
На 1 април в Националната художествена галерия ще бъде открита изложба от творби на деца и младежи, болни от аутизъм. Събитието е организирано от Гражданско движение „Помощ на лица с проблеми в развитието” и НХГ.
още >>
ТРАНСФОРМ – изложбата, представяща най-новите постижения в изкуството - тези на студенти от десет европейски академии, ще се състои в Националната галерия за чуждестранно изкуство (01.04.2011)
 
Първата в такъв мащаб студентска изложба, представяща произведенията на бъдещи възпитаници от десет европейски академии, ще се открие на 6-ти април от 18:00ч. в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София.
още >>
Изложба в Софийска градска художествена галерия ни разкрива чудния свят на примитива през погледа на двама балкански художници (24.03.2011)

 

На 29 март /вторник/ от 18:00 ч.  в Софийска градска художествена галерия ще бъде открита експозицията „От два ъгъла”. Изложбата е съвместен проект с Музея за наивистично и маргинално изкуство в Ягодина, Сърбия.

още >>
Най-големият български колекционер Васил Божков представи своята изключително богата колекция от тракийски съкровища в НИМ (24.03.2011)

 

На 21-ви март 2011 г., Националният исторически музей в София представи изложбата „Тракия и древния свят”. Изложбата е уникална по своя характер, защото за първи път представя непоказвани досега шедьоври на античното изкуство. Това е частната колекция от тракийски съкровища на Васил Божков, която  наброява над 200 уникални експонати, като  95 не са излагани пред публика  до момента.

още >>
Галерия „Васка Емануилова” представя творби на един съвременен български автор – Десислава Морозова (15.03.2011)

 

На 16 март Десислава Морозова ще представи самостоятелната си изложба „Конструкции”. Събитието е част от програма „Скулптура”  на галерия „Васка Емануилова”. Програмата цели да засили интереса и разбирането към съвременната българска скулптура чрез представяне на автори, работещи в тази област.

още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!