НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Какво става когато художник далтонист може да вижда в цвят (13.09.2016)
 Тази промяна се дължи на това, което Аршам нарича „вид животопроменящ опит“ - той започва да възприема по-широк диапазон от цветове благодарение на очила създадени от компанията ЕнХрома, която произвежда лещи приличащи на обикновени, но можещи изкуствено да разделят дължините на вълните на цветовете, за които човек има проблем с виждането. още >>
Антарктическото биенале търси таланти (29.08.2016)
 Антарктида е  свободен континент, който не принадлежи на нито една държава. Международните споразумения изискват да се използва мястото за творческа и научна дейност в полза на цялото човечество. Тя напомня на бял лист хартия, на който художници от различни страни ще могат да изобразят нова визия за живота през ХХвек. още >>
Музеят „Фаберже” в Германия представя над 100 редки и невиждани съкровища от цивилизацията на Предколумбова Америка (21.07.2011)
 
В музея „Фаберже” в Баден-Баден се откри най-новата изложба, посветена на съкровищата на цивилизациите в Южна и Централна Америка – тези на ацтеките, инките и маите. Произведенията на ювелирното изкуство, направени от злато и нефрит, са изключително интересни за посетителите и поради факта, че никога не са представяни пред публика.
още >>
Аниш Капур и Бил Виола са почетни лауреати на наградата „Praemium Imperiale” – еквивалент на Нобелова награда за изкуство (18.07.2011)

 

Едни от най-престижните награди за изкуство, връчвани от Японската асоциация за изкуство,  бяха обявени в балната зала на хотел „Claridge’s” в Лондон. Те се присъждат за цялостен принос към областта на изкуството и покриват категории, които не са застъпени при Нобеловата награда. Наградата е в размер на 15 млн. йени (около $182,000).

още >>
Произведения на Деймиън Хърст ще бъдат изложени за първи път в Лийдс, след неговото диплимиране в местния арт колеж (12.07.2011)

 

Художествената галерия в Лийдс, Англия, ще представи на вниманието на зрителите едни от най-интересните произведения на най-скъпо продавания британски артист – Деймиън Хърст. Изложбата ще бъде открита на 15-ти юли и ще продължи до 30-ти октомври 2011 г.

още >>
В Кралската ботаническа градина, Единбург ще бъде организирана най-голямата изложба на "ужасното дете" на американското изкуство - Робърт Раушенбърг (12.07.2011)
 
На 27 юли в Инвърлейт Хаус (Inverleith House), Кралската ботаническа градина, Единбург ще бъде представена най-мащабната изложба, представяща творчеството на Робърт Раушенбърг във Великобритания от 30 години насам. Експозицията е фокусирана върху работата на американския художник през 80-те и 90-те години на 20 век.
още >>
Създателят на движението „Арте повера” – Микеланджело Пистолето, ще представи своите най-нови произведения в “Serpentine Gallery” (11.07.2011)

 

Един от най-влиятелните творци от втората половина на ХХ век, който e деeн и до ден днешен – Микеланджело Пистолето, ще представи своя самостоятелна изложба в лондонската галерия “Serpentine Gallery”. Тя ще бъде открита на 12-ти юли и ще може да бъде посетена до 17-ти септември 2011 г.

още >>
Уникална изложба, съпоставяща произведенията на Никола Пусен и съвременния художник Сай Туомбли, ще се проведе в Лондон (29.06.2011)

 

„Ако можех да избирам, бих искал да бъда Пусен, в различно време”

Сай Туомбли

 

Художествената галерия в Дълуич, Лондон,  ще представи една от най-интересните изложби на лятото. Носеща наименованието „Туомбли и Пусен: Аркадски художници”, експозицията ще проследи на пръв поглед коренно различните произведения на прочутия съвременен американски художник Сай Туомбли и представителя на френския класицизъм от XVII век – Никола Пусен. Изложбата ще бъде открита на 29-ти юни 2011 г. и ще продължи до 25-ти септември.

още >>
Скулпторът Ричард Лонг ще представи своите най-нови произведения в Лондон (25.05.2011)

 

Ричард Лонг – един от най-известните съвременни британски скулптори, ще бъде представен в галерия „Haunch of Venison” в Лондон. Изложбата включва най-новите му творби, създадени в Испания, Швейцария, Китай и Южна Африка, както и от неговия дом в Дартмур. Изложбата “Human Nature” (Човешка природа) ще бъде открита на 27-ми май и ще продължи до 20-ти август 2011г.

още >>
Уникална колекция от шедьоври на европейския авангард е представена в Музея за модерно изкуство, Сан Франциско /SFMOMA/ (25.05.2011)

 

На 21 май в Музея за модерно изкуство в Сан Франциско (San Francisco Museum of Modern Art - SFMOMA) бе представена  „Колекцията на Стеинс: Матис, Пикасо и парижкият авангард”.

още >>
Изложба “Мода от ръкописите” изследва висшата мода през Средновековието (19.05.2011)

Изложба в „The Morgan Library & Museum” в Ню Йорк ще проследи еволюцията на висшата мода през Средновековието чрез единствените свидетелства, които съществуват – цветните ръкописи. Експозицията  ще бъде съсредоточена върху костюма от средновековна Франция и Нидерландия и ще отвори врати на 20-ти май.

още >>
Изложба, посветена на Константин Бранкузи и Ричард Сера, ще бъде открита във „Фондация Бейлер”, Швейцария (18.05.2011)

Тази година „Фондация Бейлер” ще посвети своята лятна експозиция на Константин Бранкузи и Ричард Сера, събирайки на едно място произведенията на пионера на модерната скулптура и на един от най-значимите съвременни скулптори. Изложбата ще бъде открита на 22-ри май и ще продължи до 21-ви август 2011г.

още >>
Уникален музей, носещ името на Лувъра, ще бъде изграден през 2012г. в Обединените Арабски Емирства (11.05.2011)
 
Музей с името "Лувър-Абу Даби" ще бъде отворен през 2012 г. в Абу Даби, столицата на Обединените Арабски Емирства. Експозиционната площ на музея "Лувър-Абу Даби" е с големина 25 хил. квадратни метра.
още >>
Съвременният китайски художник Сю Бинг ще представи своята най-нова инсталация в Британския музей в Лондон (10.05.2011)

 

Сю Бинг е един от най-интересните съвременни китайски художници. Роден е в Китай, но живее в САЩ от 1990г. Той съчетава в своите произведения представа за традиционно китайско изкуство, но създадено от реални обекти. Инсталацията ще бъде специално създадена за Британския музей и ще съществува единствено за периода на изложбата – от 12-ти май до 10-ти юли 2011 г.

още >>
История на изкуството и чувство за хумор – изложба на един многообещаващ млад автор - Джоел Морисън в галерия Гагосиан, Ню Йорк (05.05.2011)
 
На 9 май галерия Гагосиан, Ню Йорк, ще представи най-новите скулптурни произведения на Джоел Морисън.
още >>
Изложба “50 американци” ще представи съвременния портрет на Америка през XXI век, видян през обектива на легендарния Робърт Мейпълторп (05.05.2011)
 
На 6-ти май в галерия „Шон Кели” (Sean Kelly Gallery) в Ню Йорк ще бъде открита изложба, включваща 50 от творбите на един от най-известните американски фотографи – Робърт Мейпълторп (1946–1989).
още >>
Изложба на един най-известните представители на сюрреализма – Жоан Миро, е представена от галерия Connaught Brown в Лондон (03.05.2011)
 
На 3 май галерия Connaught Brown, Лондон,  ще покаже на вниманието на арт любителите изложба на един от най-известните представители на сюрреализма - Жоан Миро.
още >>
Изложба с рисунки на Хенри Мур, посветени на бомбардировките по време на Втората световна война, ще бъде открита в Ермитажа (02.05.2011)
 
На 6-ти май 2011г. музеят „Ермитаж” в Санкт Петeрбург и фондация „Хенри Мур” обединяват сили, за да организират изложбата „Лондонски блиц и блокада: Хенри Мур в Ермитажа”.
още >>
Приемствената връзка между модернизма и съвременното изкуство – изложба на Хаим Сутин и Френсис Бейкън в Ню Йорк (02.05.2011)

 

На 2 май Helly Nahmad Gallery, Ню Йорк, ще представи на вниманието на зрителите една изключително атрактивна съвместна изложба на Хаим Сутин и Френсис Бейкън. Куратори на експозицията са Морис Тъкман и Ести Дъноу.

още >>
През месец май музеят Метрополитън, Ню Йорк, ще почете с изложба паметта на един от най-влиятелните световни дизайнери - Алекзандър Маккуин (26.04.2011)

 

Изложбата „Алекзандър Маккуин : Дива красота” ще бъде представена на 4 май в Ню Йорк. Домакин на това изключително по своя характер събитие е музеят Метрополитън. Експозицията включва около 100 произведения на големия британски дизайнер. Те са представителни за различните творчески етапи от неговата модна кариера.

още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!