НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Трима чужденци се пазарят портрет на Сталин (08.11.2009)
Небивал интерес проявяват българските и чуждестранните колекционери към изложбата Социализмът в изкуството в столичната галерия Сезони, подредена на 4 ноември. Произзведенията събудиха заспали чувства в българската публика и всеки ден нови и нови артзапалянковци се вливат в единния строй, крачещ към галерията. Чужденци поискаха да откупят портрет на народния вожд и учител Сталин с ордени, геройски спечелени във войната не само за съветската, но и за българската свобода. Западните колекционери проявиха истински вкус към изкуството и започнаха да се пазарят на рядко произведение на голям български художник, чието име е строго засекретено. Въпреки че им бе обяснено, че картините в експозицията не се продават защото имат висока идологическа стойност и се пазят за поколенията, чуждите узурпатори не се отказват и всеки ден предлагат нова по-висока цена. Единният фронт на галерията все още удържа на натиска и няма да продаде идеалите освен ако не им бъдат предложени 11 хиляди евра.
По случай 20 годишнината от 10 ноември 1989 галерия Сезони ще излъчи 20 минутен филм събрал хитовете на социалистическата пропаганда. В него могат да се видят истинските победи на социализма – лозунги и реклами на народния труд от сорта на „Петилетката за 2 и ½ години”. Филмът започва с кадри, документирали партизаните и тяхното завръщане с победени знамена в градовете. После нишката проследява светлите победи на комунизма над капиталистическия узурпатор и народното щастие, изгряло след тази победа. Само тук ще видите истинското лице на Вълко Червенков, който толкова обича децата, че играе с тях на „Бели пеперудки” по случай празника на победата. Ще си припомните другаря Тодор Живков, който махаше бодро с ръка на народа от своя автомобил пътувайки към светлото бъдеще.
Не пропускайте 20 минути спомени с музикалните и видеохитове на социализма.
За контакти Маргарита Видралска
Мениджър на галерия Сезони
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!