НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Шефката на градската галерия - стипендиантка на СБХ (19.12.2009)
Аделина Филева, директор на Софийската градска художествена галерия, се нареди за стипендия на СБХ в ателиетата на СБХ в Сите дез Ар, Париж. И, естествено, бе избрана. Въпреки че ателиетата ни там са единственият шанс на някои по-бедни художници да видят някогашната столица на изкуствата и да вкусят от атмосферата на времето, когато модерното изкуство се е раждало. Фактът, че досега Аделина Филева не е била приемана за тези стипендии говори още нещо – че нейният пост като директор на толкова важна институция, каквато е СГХГ е повлиял на оценката на журито, чийто председател е изкуствоведът Димитър Грозданов.
Сред другите избрани са керамичката Ина Дамянова, живописецът Валентин Дончевски, авангардистите Моника Роменска и Алла Георгиева. Втори изкуствовед в групата ще бъде кураторът на галерията на СИБанк Светлана Куюмджиева - още един кандидат, чието работно място може да изкуши журито да вземе неправилно решение.
 
Творба на Ина Дамянова от конкурса
Творба на Ина Дамянова от конкурса
Творба на Валентин Дончевски, участвала в конкурса
Творба на Валентин Дончевски, участвала в конкурса
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!