НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Първата голяма изложба на Лилиан Басман и Пол Химел в Европа (05.01.2010)
Галерия Deichtorhallen в Хамбург представя първата обширна изложба на Лилиан Басман и Пол Химел. Тя може да бъде разгледана до 21.02.2010г.
Лилиан Басман и Пол Химел са считани за едни от майсторите на фотографията. Освен добре познатите снимки, публикувани във "Vogue" и "Happer's Bazaar" на тази изложба могат да бъдат видяни и работи на артистичната двойка, непоказвани до сега пред публика.
 Днес, Лилиан Басман принадлежи към последните знаменити жени фотографи в света на модата. През 40-те и 60-те години тя работи, като художествен директор за "Junior Bazaar" и "Harper's Bazaar".
Пол Химел (1914-2009) става известен със своята изложба "The Familiy of a Man", която впоследствие обикаля света. В средата на тридесетте, Пол и Лилиан се женят. Обратно на своята съпруга, той губи интереса си към модната фотография и започва да разработва свои собствени проекти, повечето от тях -  радикални експерименти.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!