НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Берлин показва 120 картини на Фрида Кало (06.01.2010)
Фрида Кало - Ретроспективна изложба

Изложбата, включваща повече от 120 картини и рисунки на художничката Фрида Кало, ще бъде представна в музея  Martin Gropius Bau, Берлин. 
С особенния си стил на работа, съчетаващ колоритната и жизнерадостна мексиканска култура с тежкия опит на собствения си живот, Фрида Кало се нарежда сред най-известните художници за първата полувина на 20-ти век.
Освен, че изложбата ще бъде най-обширната до сега предствяща нейни творби, ще включва и картини, които никога не са били показвани и са били смятани за загубени. Особено внимание ще се обърне на последната работа на художничката, която също ще бъде изложена за първи път.
Артистичното развитие на Фрида Кало от нова предметност, през мексикански естридентизъм до сюрреализъм ще бъде проследено и подробно представено. Изкуство й ще бъде допълнено от колекция фотографии, принадлежащи на семейството и приятелите на художничката. Отговорността за тази част от изложбата ще бъде поета от пра-внучката на Фрида, фотографката Кристина Кало.
Фрида Кало е сред най-известните жени в изкуството. Представител на сюрреализма, тя става особено популярна през ХХІ век, когато Холивуд прави филм за живота й.
Опит за изложба на Фрида Кало бе организиран през 2005 в София, но тогава баха показани само една  картина на Кало и дневникът на авторката

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!