НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Най-голямата скулптура на луната може да бъде видяна до 30 февруари 2010 г. в Оберхаузен (29.01.2010)

Вътрешността на високия 116 метра остарял газов резервоар, намиращ се в Оберхаузен, Германия е мястото където се провежда изложбата наречена "Извън този свят - чудесата на Слънчевата система." Тя включва най-голямата лунна скулптура в света - широка 26 метра, както и реплика на слънцето и прилежащите му планети. Изложбата изследва научни, културни и художествени виждания за създаването и смъртта на нашата Слънчева система в необятните размери на космоса.

Реалистичния облик на скулптурата на Луната е постигнат благодарение на нейни сателитни снимки направени с висока резолюция. По този начин са изработени и всички останали участващи в изложбата звезди и планети, с подробни детайли на техните различни фази и светлинни явления.

Експозицията, отворена за посетители до 30 декември 2010 година, е един проект на " Рур 2010, Европейската столица на културата"- едногодишна поредица от художествени събития и изложби в областта Рур (известна като Рурския регион) в Германия, район с гъста концентрация на градовете и население от 11,5 милиона, в чийто център се намират град Дюселдорф и дюселдорфското международното летище.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!