НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Художникът Насер Азам се подготвя за художествена експедиция в Антарктика (17.02.2010)
При температура от -20°С във фризера на магазин Billingsgate в Ийст Енд в Лондон, художникът и скулптор Насер Азам изпробва художествените си материали, разработени за използване в студените условия на Антарктика. От 20 - 25 февруари художникът ще завърши поредица от девет картини на континента.

Творческите проучвания са последният етап от подготовката на Азам за неговата художествена експедиция в антарктическата тундра. Billingsgate, най-големият по рода си магазин за риба в Обединеното кралство, бе избран за процеса на тестване на материалите заради огромните си хладилни съоръжения.

След като пристигне в Антарктика, Азам ще разработи мотиви, свързани както с физическата, така и с психологическата география на Антарктида. Творбите също ще обръщат внимание на теми основани на задълбочен размисъл върху изразните и абстрактните възможности на човешката форма.

Антарктида е най-новата изява на Азам в дългосрочния му художествен проект, в която той изследва как условията на създаване намират израз в творбите на изкуството. През юли 2008 г. Насер стана първият художник рисувал при нулева гравитация, подвиг извършен по време на параболичен полет над Москва.

Работейки в сътрудничество с Dromlan Antarctic Operations, по време на своето пътуване до Антарктика, Азам ще бъде придружен от екип заснемащ проекта. След неговото приключване, картините - плод на този проект, ще бъдат изложени в международна обикаляща изложба.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!