НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Най-доброто от фотографиите на Алберт Уотсън на изложба в Брюксел (25.02.2010)
Световно известният моден фотограф Алберт Уотсън, представя колекция от най-добрите си снимки, избрани от огромения му архив. Освен добре познати негови фотографии в изложбата ще присъстват и снимки, които до момента не са били представяни пред публика. Експозицията ще бъде на разположение на посетителите на галерия „Young” в Брюксел от 25 февруари до 30 април 2010 година.

Акценти ще бъдат нежния портрет на "Кейт Мос в Торн Вейл, Маракеш, 1993 г." и класическата модна фотография "Жизел, Париж, 1990," заснета в Jardin Des Tuileries. Дрехите на дизайнери като Прада, Шанел, Армани и Валентино са представени от модели в забележителния и завладяващ графичен стил на Уотсън в черно-бяла серия с ограничен тираж.

Тези шедьоври на модната фотография ще предложат и едно предварително представяне на предстоящата книга на Уотсън „UFO” („Обединени Модни Обекти”), която ще бъде публикувана през есента на 2010 г. от PQ Blackwell.

По време на своята кариера Уотсън е заснел повече от 200 корици за списание "Вог”. Дълги години е работил и за други световно известни списания като „Харпър Базар”, „Ел” и „Мадмоазел”. Също така 25 години снимана колекциите в Париж и Милано.

Уотсън е спечелил многобройни отличия, включително три награди „Andy” за реклама, награда „Lucie” за цялостно творчество и дори "Grammy". Смятан е за един от 20-те най-влиятелни фотографи за всички времена наравно с Ричард Аведон, Ървинг Пен и др. Уотсън е роден в Единбург, Шотландия и през 1970 година емигрира в САЩ. От 1977 г. насам пребивава в Ню Йорк.
Cécilia
Cécilia
Sandrine 1
Sandrine 1
Naomi Campbell, Palm Springs, 1989
Naomi Campbell, Palm Springs, 1989
Kate Moss, Marrakech 1993
Kate Moss, Marrakech 1993
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!