НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Първа изложба извън родината за датския майстор на светлината - Кристен Кобке (04.03.2010)
От 17 март до 13 юни 2010 г. Националната галерия в Лондон ще представи датския майстор на светлината, Кристен Кобке (1810-1848). Това е първата изложба провеждаща се извън Дания, фокусирана върху неговите картините. Подчертавайки изящната му оригиналност и експерименталните му възгледи, експозицията е съсредоточена главно върху най-новаторските аспекти от неговата работата.

Изложбата включва 45 от най-прочутите произведения на художника, обхващащи различни жанрове в изкуството. Това са пейзажи, множество портрети на членове от семейството му и на най-близките му приятели, както и рисунки на датски национални паметници, при които използва своето очарователно и необичайно усещане за перспектива.

Кобке е добре познат и високо ценен художник в страната си и неоспоримо е един от най-големите таланти от Златния век на Дания. С изключение на едно пътуване до Италия, той прекарва почти целия си живот в и около Копенхаген, където открива основните сюжети в изкуството си. Произведенията на Кобке разкриват, способността му да намира в обикновените хора и места и в простите мотиви универсално значение, създавайки за зрителя един свят в микрокосмос.

Изложбата е организирана съвместно с Националната галерия на Шотландия, Единбург. Там тя ще бъде представена от 5 юли до 3 октомври 2010.
Portrait of Frederik Sodring
Portrait of Frederik Sodring
Efterarsmorgen ved Sortedamssoen
Efterarsmorgen ved Sortedamssoen
Portrait of Cecilia Margrete Kоbke, the Artist's Mother
Portrait of Cecilia Margrete Kоbke, the Artist's Mother
The View of the Plaster Cast Collection at Charlottenborg Palace
The View of the Plaster Cast Collection at Charlottenborg Palace
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!