НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Директорът на фрийпорт зоните в Женева, Люксембург и Сингапур е обвинен в измама (05.03.2015)
Известен швейцарски бизнесмен, стоящ начело на фрийпорт зоните в Женева, Люксембург и Сингапур, заедно с двама свои подчинени е бил задържан в Монако, по подозрение в измама на руския олигарх и собственик на футболен клуб –  Дмитрий Риболовлев. Арт бизнесменът Ив Бувие е заподозрян в продажба на десетки картини от  Пикасо, Модилиани, Гоген и други майстори, на изкуствено завишени цени или с фалшиви документи. Това съобщи местният прокурор Жан-Пиер Дрено. Повече за фрийпорта в Люксембург можете да прочетете тук.

Прокурорът не разкри размера на предполагаемата измама. Бувие е ръководител на „Natural Le Coultre” - семеен бизнес, който съхранява, опакова и транспортира произведения на изкуството и други ценности. Риболовлев, междувременно, се мести в Монако през 2011 г., когато купува контролния пакет акции на престижния футбулен клуб „Монако“. По това време „Монако” е във втора дивизия, но Риболовлев го връща обратно в класациите. Със своето състояние от 7.6 милиарда евро, руският бизнесмен се нарежда на 160-то място в класацията на най-богатите хора в света.

"След като са работили с г-н Бувие в продължение на повече от десет години, членовете на семейството на Риболовлев получават информация за възможни измами и манипулиране на цените на пазара на изкуството от страна на г-н Бувие и съучастниците му”, казва адвокатът на олигарха, Татяна Бершеда в свое изявление. Прокурорът съобщи, че други двама задържани – мъж и жена, живеещи в Монако, са били посредници в продажбите на картините.

Риболовлев влезе в заглавията на пресата миналата година, когато швейцарски съд присъжда на бившата му съпруга еквивалента на половината от богатството на бизнесмена по време на техния развод. Руският олигарх притежава имоти в южния френски курорт Сен Тропе, собственик е на гръцкия остров Скорпиус, който купува от династията Онасис, на вила в Маями, която преди това е принадлежала на бизнес магната Доналд Тръмп, както и на вила на Хаваите, закупена от холивудската звезда Уил Смит.

Дмитрий Риболовлев
Дмитрий Риболовлев
Ив Бувие
Ив Бувие
Имотът на Дмитрий Риболовлев в Маями
Имотът на Дмитрий Риболовлев в Маями
Остров Скорпиус
Остров Скорпиус
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!