НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Новооткрито платно на Ван Гог развълнува света (06.03.2010)
Светът се сдоби с нова картина на Ван Гог (1853-1890)– призна официално Музеят носещ неговото име в Амстердам. Платно, изобразяващо група от хора пред Парижка мелница бе изпратено със запитване за автентичност от неговия собственик – музеят в Цволе, Нидерландия.
Изследването на картината продължи две години и едва преди седмица Музеят Ван Гог обяви тържествено, че картината е автентична. От 1995 насам институцията не е признала авторство на нито едно произведение, претендиращо да бъде от Ван Гог.
Платното с размери 38х52.2 см. Датира от 1886, когато Ван Гог е живял в Париж. То е било откупено от основателя на музея в Цволе, Дирк Ханема от арт дилър в Париж през 1975 за днешната равностойност на 1000 евро.
Още тогава купувачът бил сигурен, че картината е автентична, но този факт се доказа едва сега, 35 години по-късно.
В момента повечето картини на Ван Гог от неговия музей в Амстердам се намират в огромна експозиция в Лондската Кралска Академия.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!