НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Международно известният фотограф Рекс Дюпейн с изложба в Париж (24.03.2010)
До 17 април 2010 година в парижката галерия „Lucie Weill & Seligmann” ще бъде представен международно признатия фотограф Рекс Дюпейн (р.1954). Добре познат на сцената за изкуство като художник и преподавател, в средата на 90-те години той насочва интереса си към фотографията. По същото време артиста е силно привлечен от колорита на австралийския плаж „Бонди”.
.
В тази най-нова серия, "Цветът на Бонди", Рекс Дюпейн е уловил всеки аспект от известната плажна ивица. Нейните сърфисти, скейтъри, слънце поклонници, примадони, водолази и къпещи се присъстват едновременно на този знаменит плаж, определяйки типичния австралийски начин на живот. Изображенията представят плажа през всички сезони. От пълния блясък на лятното слънце до буренсното небе и безмилостното морето.

Фотографиите се характеризират с интензивен, наситен цвят, добра композиция и внимателно наблюдение на случващото се на плажа. Чувствителността на Дюпейн е силно развита за света на хората с различни интереси и от различни културни среди, намиращи се на територията на Бонди. Снимки на деца, семейства или младежи, за фотографа всички те заемат централно място на жълтия пясък.
 
Rex Dupain,
Rex Dupain, "Girl with Red Ball"
[Left to Right, Top to Bottom] Sunbather 1937, Bondi, 1939,
[Left to Right, Top to Bottom] Sunbather 1937, Bondi, 1939,
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!