НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Кралската академия на изкуствата представя Барбара Рей: Отпечатъци (25.03.2010)
Тази пролет „Кралската академия на изкуствата” в Лондон представя изложба с творби на Барбара Рей. Експозиция дава възможност да бъдат видяни, както ключови творби на отвърдената вече художника, така и нови произведения, вдъхновени от последните й пътувания до Ирландия и Испания. В тях откриваме широкия спектър от печатни техники с които работи Барбара.

Барбара Рей е родена през 1943 г. в Фолкърк, Шотландия и учи в Единбургския колеж по изкуствата от 1961 г. до 1965 г. През 1985 г. започва да се занимава с изработването на монотипи. За своята работа в изработването на отпечатъци Барбара споделя: "Наслаждавам се на възможността да работя с различни майстори на отпечатъка. За разлика от уединеното рисуване в студиото, правенето на отпечатъци може да бъде групов процес и като цяло хората, които се занимават с това са много щедри в споделянето на техните идеите, собствени техники и тайни".

Произведения на Рей са били представяни в самостоятелни и групови изложби. Последните и изяви са в: „CCA Galleries”, Суррей, Канада (2008), Галерия „Adam”, „The Scottish Gallery”, Единбург (2006) и „Jorgensen Fine Art”, Дъблин (2005). Нейни творби могат да бъдат намери в редица обществени и частни колекции по света, включително в Британския музей, Художествена галерия „Абърдийн”, галерия „Whitworth” в Манчестър, както и в „Museum of Art for Women”, Вашингтон.
Експозицията ще остане в „Кралската академия на изкуствата” до 20 юни 2010 година
 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!