НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Най-чаканият панаир на изкуствата в Мексико отваря врати идния месец (30.03.2010)
Над 900 художници и 80 селектирани от специално жури галерии от 19 страни (Испания, Италия, Германия,Бразилия,Англия, Мексико и много други) ще се съберат на едно място на най-успешния панаир на изкуствата в Мексико и Латинска Америка.

Събитието се казва Z ONAMACO® MÉXICO ARTE CONTEMPORÁNEO и ще се проведе от 14 до 18 април 2010г. в град Мексико в Център Банамекс, зала Д.

За седми пореден път по време на панаира ще се осъществи един уникален проект - Z ONAMACO® SUR под патронажа на куратора Адриано Педроса. Той се състои от 20 солови изпълнения на едни от най-известните авангардни артисти на Южното полукълбо. Те ще се съберат с цел да подкрепят произведенията на талантливите творци.

И на това издание на фестивала ще бъдат представени множество експозиции, пърформанси, частни събития, които ще пресъздадат град Мексико в един атракцион за туристи и мeстни жители.

Зрителите ще имат възможността да се насладят на различни видове съвременно изкуство като рисуване, скулптура, живопис, фотография, видео и др. По този начин ще бъде постигната главната идея на панаира, а именно „да съберем над 25 000 посетители на едно място” – твърди Гарсиа, един от организаторите.

Плюс това ще има и множество церемонии по награждаване и дейности, които подпомагат комерсиализирането, дистрибуцията и увеличаването на продукцията на съвременното изкуство.

Панаирът е също така и в сътрудничество с програмата “Aprendiendo a través del arte”, която има за цел да увеличи познанията на децата по темата „Мир и Любов” като промотира ненасилието и равноправието чрез няколко уъркшопа.

Освен това има организирана динамична програма, която включва посещения на мексикански музеи, частни колекции, вечери в типични ресторанти, празненства и събития, които ще успеят да изненадат приятно гостите на панаира.

ZsONA MACO 2009
ZsONA MACO 2009
ZsONA MACO 2009
ZsONA MACO 2009
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!