НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба-конкурс от Алианц България (13.04.2010)
Илиян Лалев взе наградата за живопис за София област в конкурса на Алианц България, който се провежда за трета поредна година в страната. Лалев спечели приза за творбата си „Пропусната възможност”.

Награда за скулптура отиде при Камен Цветков за произведението му “Фрагмент 2”. С номинация за скулптура са: Ангел Станев, Бойко Митков, Валентин Господинов, Ивайло Аврамов, Нели Христова, Панчо Куртев, Цветослав Христов.

Награда за графика получава Емануела Ковач с творбата “Откраднати недели”. С номинация за графика са: Велико Маринчевски, Иван Нинов, Йохан Йотов и Тодор Овчаров.

Наградите Алианц България се провеждат за трета поредна година у нас. Събитието е сред малкото прегледи на изобразителното изкуство в страната, чиято цел е да предоставят възможности на български художници да покажат творбите си пред публика. Експозицията с наградените за София област произведения е подредена на първия и втория етаж в сградата на Съюза на българските художници (СБХ) на ул.„Шипка” 6 и ще остане там до 30 април.

С номинации за участие в заключителната Национална изложба-конкурс са отличени: Бисера Вълева, Боряна Михайлова, Виолета Танова, Дарина Цурева, Десислава Денева, Деян Вълков, Долорес Дилова, Евгени Цанов, Елена Ботева, Ивайло Попов, Иван Пенев, Кирил Божков, Лилия Балева, Любен Генов, Марияна Маринова, Мария Чакърова, Мария Райчева, Момчил Георгиев, Нина Русева, Свилена Колева, Силвия Радева, Христо Младенов.

Съгласно регламента в изложбата взеха участие художници от София, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Избрано жури от петима изявени художници и изкуствоведи с председател акад. Светлин Русев прегледа 143 творби на 78 български художници от различни поколения.

Останалите членове на журито са проф. Николай Майсторов, проф. Христо Харалампиев, доц. Димо Колибаров и Искра Траянова.


 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!