НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Преподаватели от академията гостуват на Художествената гимназия в София (14.04.2010)
От 19 до 30 април 2010 г. двете зали на галерия „Дебют” в Художествената гимназия в София показва произведения на преподаватели от Националната художествена академия. Под мотото „НХА...Актуално” ще бъдат подредени творби на преподавателите от специалностите „Графика” и „Книга и печатна графика” на НХА.

Идеята на проекта е да подтикне учениците на НУИИ „Илия Петров” да продължат обучението си в Националната художествена академия, опитвайки се да им създаде интерес към специалности, за които нямат много информация. Освен това ги осведомява за подходите, визията и многообразието на обучението, чрез изнасяне на лекции от водещи преподаватели в НХА.

Участниците в изложбата са проф. Виктор Паунов, доц.Йохан Йотов, доц. Димо Колибаров, ас. Васил Колев, Емануела Ковач.

Проф. Виктор Паунов е завършил „Илюстрация и оформление на книгата” през 1984г.,дизайнер и изпълнител на над 500 книги и други печатни издания.

Доц.Йохан Йотов се е дипломирал като магистър със специалност „Графика” при професор Петър Чуклев. От 1992 е асистент по графика и композиция. Участва в повече от 30 престижни интернационални форуми и биеналета на графичното изкуство.

Доц. Димо Колибаров завърша в НХА през 1996г. От 1987г. насам участва активно в международни и национални изложби и конкурси. Работи в областта на графиката, екслибриса и рисунката.

Ас. Васил Колев – Васило завършва специалност живопис през 2008г. във Венеция, Италия. От 2008 г. работи като асистент в Национална художествена академия, специалност графика.

Емануела Ковач е хоноруван преподавател в специалност „Графика” в НХА. От 2007г. е член на СБХ. Взима активно участие в български и международни изложби.
Експозицията ще бъде представена в три отделни части:
1. Изложбата в галерия „Дебют”
2. Две лекции водени от ръководителите на двете сециалности, които ще вземат участие на събитието. Това са: проф. Здравко Стоянов и доц. Регина Далкалъчева.
3. „Отворени врати” в ателиетата на двете специалности в сградата на НХА на ул.Шипка.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!