НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Експозиция на Емил Стойчев „Фантастично” в София (19.04.2010)
На 22 април 2010г. Галерията за чуждестранно изкуство представя 92 платна на добре познатия художник Емил Стойчев, чийто платна ще бъдат показани в 3 зали на третия етаж в галерията.

Изложбата е с наименованието „Фантастично” и представя произведения, както от последния творчески период и картини от предишни периоди на художника. Голяма част от тях не са показвани пред публика.

Работите му са създадени в ателиетата му в София и Париж, тъй като от 1991г. той живее там. Има изяви почти из целия свят, от Източна и Западна Европа до САЩ и Япония. Много частни и музейни колекции притажавт негови произведения.

За експозицията е избрал платна от циклите “Бесовете на марионетките”, “Дългата ръка”, “Портрет на един месар”, “Диктаторите на ХХ век”, “Корабът на Ной”и други.

По традиция са включени и 6 автопортрета с приказни елементи в тях.“Искам да се видя отдалече, търся нещо приказно в портрета”, казва Стойчев.

“Картините му, безсмъртни като спомен, като икона... са платното на света”, пише за него френската журналистка Клод Буйяр от списание „Симез”. С творбите си той създава нови приказни живописни светове.

Изложбата ще продължи до 26 май 2010г.
“Музикант”, 2009
“Музикант”, 2009
“Мъж с птица”,1988
“Мъж с птица”,1988
“Мадоната от Ножон”, 2001
“Мадоната от Ножон”, 2001
“Бесовете на марионетките” - I”, 2006
“Бесовете на марионетките” - I”, 2006
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!