НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят за история на София е домакин на изложбата "Португалската идентичност: архитектура в контекст" (08.03.2016)
Музеят за история на София е домакин на изложбата "Португалската идентичност: архитектура в контекст". Официалното откриване е на 8 март 2016 г. (вторник) от 18:00 ч.

"Португалската идентичност: архитектура в контекст" е изложба, представяща достиженията на португалската архитектура през последните 50 години. Творенията на архитекти от въпросния период се определят като световно значими.
   
Началото на възхода на съвременната португалска архитектура е поставено от Алваро Сиза Виейра през 60-те и 70 те год. на ХХ в. Неговите творби, определяни като комбинация от модерни методи и локални традиции, привличат вниманието на чуждестранни специалисти.
Впоследствие започва да се говори за специфичен португалски архитектурен стил и се въвежда терминът „критичен регионализъм“. В този стил работят и следващи поколения португалски архитекти.
   
Настоящата изложба представя проекти на архитекти от различни генерации, които работят в португалския контекст и предлага общ поглед върху съвременната португалска архитектура. Сградите са от различен тип – административни, жилищни, инфраструктурни, реновации и др.
   
За изложбата са подбрани 11 емблематични проекта на португалската съвременна архитектура. Всеки участник е избрал проект, представляващ най-точно собствения му артистичен подход към португалския контекст. Проектите са презентирани чрез планове, снимки, текст и макети.
   
Изложбата "Португалската идентичност: архитектура в контекст" може да бъде видяна в Музея за история на София в периода 9–20 март 2016 г.
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!