НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изтънчена и деликатна юбилейна изложба в „Шипка”6 (21.04.2010)
На 23 април 2010г. в галерия „Шипка”6, етаж 4 столичани ще имат възможността да се насладят на откриване на ретроспективната изложба на художника Владимир Гоев.

Ще бъдат представени около 30 картини на различна тематика: портрети, пейзажи и даже негови студентски етюди от 50те години.

„Владо Гоев ни напомня, че трайните истини принадлежат на дълбочината на човешките вълнения, а не на медийното надвикване”, казва за творбите на Гоев Светлин Русев и продължава излагайки същността на истинския творец: „Един живописец ни говори с езика на тишината, на човешки преживяната природа, с езика на онази невидима духовност, която преди да се роди в пространството на картината – живее в сърцето на твореца. Загърбил суетните амбиции, съхранил артистичните си илюзии, приел природата не в нейната определеност, а в нейния вътрешен живот, Владо все по-често и все по за дълго посреща сивосребристите изгреви и залези от малката къщичка в Черноморец.”

Картините му разказват не за кризата, която е в бита и ежедневието, а за тази, която се е вгнездила в душите на съвременното общество.

Експозицията ще продължи да 13 май 2010г.

Владимир Гоев -
Владимир Гоев - "Медет"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!