НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
"Балетна сценография и костюми" на Иван Савов в галерия "Сезони" (22.04.2010)
От 22 април до 6 май 2010 г. Галерия „Сезони” ще представи една изложба на известния живописец, сценограф и режисьор Иван Савов.

В нея ще бъдат включени около 50 сценографии и 100 костюма на твореца. Неговото творчество се отличава с фантазия, замах и изключително чувство за форма и колорит.

Експозицията ще бъде открита от д-р Анелия Янева, професор по хореография.

Автор е на повече от 200 сценографски и костюмни решения на оперни, балетни и драматични спектакли в различни театри у нас и в чужбина. Сценографията на Иван Савов е импозантна и ефектна, изградена със завладяваща фантазия.

През своята дълга творческа кариера, Иван Савов участва в множество самостоятелни и колективни изложби, като навсякъде художническите му решения покоряват публиката с живописността и с екзотиката си . Негови спектакли са представяни в почти всички европейски държави, както и в Америка и Азия.

Негови творби са притежание на Националната Художествена галерия, галериите в Сливен, Стара Загора, Русе и на многобройни частни колекционери у нас и в чужбина (Швейцария, Белгия, САЩ, Швеция и др.)


"Нестинарка" на Марин Големинов, постановка в Русенска опера,1988г.

"Легенда за любовта" на Ариф Меликов, постановка в Пловдивска опера,1977г.

"Шехерезада" на Николай Андреевич Римски-Корсаков,постановка в Театър за класически и съвременен балет в Констанца,Румъния,1995г.

"Легенда за любовта" на Ариф Меликов, постановка в Софийска опера,1971г.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!