НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Силиконова идентичност в "Галерия 8" (23.04.2010)
Днес 23.04.2010г. ще се състои откриването на изложбата на Нено Белчев във варненската „галерия 8”.Ще бъдат представени серия от обекти, подкрепени с рисунки.

Мотото на изложбата е „Силиконова идентичност” опитвайки се да представи фалшивата действителност,в която живеем.

За идеята си художникът споделя: „...Вероятно всичко това трябва да бъде разглеждано като моите опити да разбера какво е изкуството, да го „осмисля” и дефинирам за себе си, като един чисто личен и „егоистичен” стремеж да премина отвъд кухото понятие и да достигна същината, истинската същност на изкуството, разтваряйки се в
неговата необятност и безкрайност. Моят път през него, през всички форми, които хората са му предавали през вековете, през които неговата същност е преминавала като човешка душа, от живот в следващ, през различни тела/форми – само външни обвивки...”

Експозицията е част от събитието – уикенд за съвременно изкуство Кон.Темпо.

Роден във Варна през 1971 той е художник на свободна практика. Завършва Стенопис в Националната художествена академия в София през 1997 година. През последните няколко години участва в множество международни и национални изложби. Творби на Нено Белчев са притежание на Хе Кшянг-нинг Арг Музей, Шенжен, Китай; Варненскта градска галерия; частни колекции в Англия, Япония, Канада, Украйна и др.

Президент е на Сдружение Видеохолика и съосновател на Международния видео арт фестивал
Видеохолика (Варна).


 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!