НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба на Надя Розева Грийн и Емил Бачийски (27.04.2010)
На 3 май 2010г. в галерия-книжарница София Прес ще бъде открит един проект под патронажа на проф. Богомил Николов с наименованието „СОФИЯ МЕДАЛ ФЕСТ”.

Ще бъдат представени работи на 18 творци от различни поколения, занимаващи се активно в областта на медалната изработка. Целта на експозицията е да се популяризират успехите на българското медално изкуство.

Събитието е първото по мащабите си в сравнително кратката история на българския художествен медал и ще демонстрира невероятно разнообразие от стилове и концепции.

От 1996г. в Националната художествена академия съществува ателие за медална скулптура създадено от проф. Богомил Николов, през което са изминали над 120 студенти.
Талантливите студенти и техните международни успехи, както и системата за професионално развитие в ателието, призната за една от най добрите в света,през този период само Британския музей е откупил 5 студентски творби. В момента българският художествен медал се очаква с повишен интерес от световните форуми.

Надя Розева Грийн е родена в София през 1974 г. Завършила е НХА – София, при проф.Богомил Николов. Има участия в множество форуми за медална пластика в България и чужбина.

Емил Бачийски е роден през 1969 в Плевен.Завършва Национална Художествена Академия, специалност Художествена Обработка на Метали. Има множество награди и дипломи за участията си в различни форуми на медалната пластика в България, Италия, Канада и др.

Изложбата ще се задържи до 14 май 2010г.

Надя Розева -
Надя Розева - "Green Constellations"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!