НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
“Горчиво с цвят на мед” (03.05.2010)
На 11 май галерия „Аросита” ще открие изложба на художничката Десислава Денева. Експозицията, озаглавена „Горчиво с цвят на мед” ще остане в „Аросита” до 19 май 2010 г.

Медта с латинското наименование “coprum” е самороден метал, който древните народи ковели в студено състояние и почитали като земен символ на топлината и светлината. В древен Китай младоженците получавали пробити монети от „тун” (чиста мед), за да останат завинаги заедно, защото думата „тун” означавала и „заедно”, а съгласно античната традиция, медната епоха е свързващо звено между миналото и настоящето.

За изложба художничката разказва: „Знаците на времето, застинали в метала, са провокация за мен. Използвам символите като ключ, позволяващ ми да разбера и опозная осезаемото. Впрочем „осезаемостта” е също символично понятие, описващо желанието ни да се докоснем до видяното.”
 
“Горчиво с цвят на мед”
“Горчиво с цвят на мед”
“Горчиво с цвят на мед”
“Горчиво с цвят на мед”
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!