НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Италианските музеи ще дарят неделните си приходи за възстановяване щетите от земетресението (31.08.2016)

 Неделните приходите от държавните музеи в Италия ще бъдат дадени за възстановителните работи след земетресението, при което загинаха 291 души в сряда, предава BBC.


Много църкви и други средновековни сгради са разрушени след природното бедствие, засегнало централните части на Италия. Кметът на Амариче заяви, че иска да възстанови своя град и да върне предишното му великолепие.


Министърът на културата Дарио Франческини уточни, че 293 културни забележителности в засегнатия регион, много от които църкви, са сринати или са сериозно увредени.
Той призова италианците да посетят в неделя музеите и археологическите обекти „в знак на солидарност“ с жертвите от земетресението.

Националният исторически музей в София в знак на солидарност също се присъединява към акцията на италианските музеи за отчисляване на приходите от билети в полза на пострадалите от земетресението в областта Лацио. С приходите от билетите на 6 септември - Деня на Съединението, НИМ ще се включи в акцията на италианските музеи, а дата е избрана неслучайно, тъй като тогава се очаква да има най-много посетители.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!