НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Vienna Contemporary 2016 (20.09.2016)
 След изключително успешен дебют миналата година, Vienna Contemporary се завръща за второто си издание с изкуство от Австрия, Източна Европа и от цял свят. Всъщност това е е новото име на престижния арт панаир VIENNAFAIR, който се провежда във Виена от 2005 година насам.  Паралелно със събитието продължава изложбата на китайиския активист Ай Вейвей в двореца Белведере.

Vienna Contemporary  е най-важното събитие за изкуство в региона, което ще събере заедно 105 галерии от 25 държави, заедно с хиляди произведения на изкуството от над 500 млади и утвърдени творци.  Със специален акцент върху развиващите се пазари на изкуство, панаирът отново ще предложи различни изложбени пространства и презентации, като тази година ще се наблегне на скандинавските творби и съвременно изкуство от бившите страни на Югославската република и Албания.

Събитието ще се проведе на забележително място – Маркс Хале, което е готово да посрещне известни колекционери от цял свят, представяйки им уникален поглед  към някои от днешните най-вълнуващи тенденции на континента и извън него.

Повече от 100 участници в панаира ще бъдат разделени в специални зони, всяка от която ще представя различни впечатляващи галерии и художници.

В Зона 1, курирана от Северин Дюнсер, посетителите могат да намерят соло презентации на ново австрийско изкуство разположено на 9 места и представено се от 14 имена, сред които Константин Лузер с галерия Crone.  

В Solo Expanded, курирана ор Абасе Мирвали, имаме нов формат на презентиране, включващ международни галерии от Германия, Полша и Австрия. Освен тях, не трябва да се пропускат и специалната скандинавска програма, в която има избрани галерии от Финландия, Дания и Швеция, които ще покажат разнообразието на изкуството от тези националности. Ще бъдат включени и общи категории с установени галерии като галерия Ernst HilgerBoers-Li и галерия PIFO, както и пространства за млади художници като галерия  DITTRICH & SCHLECHTRIEM. Освен тези зони ще бъде включена и зона Reflections, която събира изложбени площи на изкуство от страни като Унгария, Румъния, Русия, Тайван, Испания, Словения и Швейцария.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!