НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Стефан Комитов в галерия „Сезони” (10.05.2010)
От 11 май 2010г. галерия „Сезони” има удоволствието да представи изложба „Скулптура” на Стефан Комитов.

Събитието ще бъде открито от изкуствоведа проф. Иван Маразов. Нестандартен, ярък, богат. Всички тези определения са водещи в творчеството на художника Стефан Комитов. Майсторът впечатлява с уникалните си скулптури и инсталациите.

Стефан Комитов е роден на 02 април 1942 г. в с. Каравелово, Пловдивско. През 1975 г. завършва Великотърновския университет със специалност „Скулптура”.

Три години по-късно работи в София за Крум Дамянов. След завръщането си във Велико Търново работи като скулптор на свободна практика.

През 1979 г е изключен от групата на художниците във Велико Търново, поради политически разногласия. Въпреки това до 1989 г. участва във всички регионални и национални изложби. През този период Великотърновската галерия откупува няколко негови работи: „Пиета” - шамот, „Портрет на лечителя” - шамот, „Портрет на Леваневски” - мрамор, „Портрет на Радой Ралин” – шамот.

От 1980 г. започва да търси нов пластичен изказ на вечната тема за „доброто и злото”. В резултата на тези търсения се раждат поредица от творби. Именно те ще бъдат представени на тази изложба.

Ценителите на съвременното изкуство могат да се запознаят с някои от култовите творби на майстора и да попълнят колекциите си с негови произведения.

Експодицията ще гостува в галерията до 25 май.


"Център"

"Нектарът на живота"

"Опит за разстрел"
Скулптура
Скулптура
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!