НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Джеф Кунс дарява на Париж своя скулптура, която символизира спомена за атентатите през 2015 година (23.11.2016)
 Американският художник Джеф Кунс обяви, че дарява на Париж монументалната си творба "Букет лалета", която по собствените му думи е символ на спомена за атентатите от ноември 2015 г. във френската столица.

Скулптурата от бронз, неръждаема стомана и алуминий е висока 10 метра. Тя изобразява ръка,  която държи букет от разноцветни лалета.

Скулптурата трябва да бъде монтирана през 2017г. пред Музея за модерно изкуство в Париж. Нейната изработка струва около 3 млн. евро, които ще бъдат финансирани от частен меценат.

„Творбата е замислена като символ на спомена, оптимизма и възстановяването, за да бъдат преодолени ужасните събития в Париж преди година“, каза Джеф Кунс пред кметът на Париж Ан Идалго и посланика на САЩ във Франция Джейн Хартли.

Кунс каза още, че творбата му напомня импресионистичните цветя на Моне, цветята в стил рококо на Франсоа Буше или тези в картините на Жан-Оноре Фрагонар. Но цветята символизират най-вече продължаващия живот след и въпреки трагедията, каза още творецът.
Джеф Кунс
Джеф Кунс
Букет лалета
Букет лалета
Букет лалета
Букет лалета
Букет лалета
Букет лалета
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!