НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят Виктория и Албърт ще отвори нова галерия в Китай посветена на дизайна от XX-XXI век (16.12.2016)
 Музеят Виктория и Албърт (V & A) в Лондон разкри плановете си за откриване на нова галерия (филиал на музея) в Китай. Изложбената зала ще бъде посветена на международния дизайн от XX-XXI век и ще отвори врати през октомври 2017 г. в Шенжен - технологичният център на Китай.  
Проектът е резултат от партньорството между държавната китайска компания China Merchants Shekou Holdings (CMSK) и музея Виктория и Албърт. Създаването на новата галерия трябва да засили международните връзки на Китай и да се разшири възможността за "взаимодействие между дизайна и обществото,  дизайна и всекидневния живот на хората, дизайна и индустрията."

Галерията ще бъде  проектирана от архитектурно дружество Maki and Associates.

Тази година музеят Виктория и Алберт в Лондон заслужено получи титлата – „музей на годината”. Музеят спечели и премия от 100 000 паунда като поощрение за впечатляващата си програма от изложби за 2015 г. Самият брой на посетителите на V&A през последната година е впечатляващ: 3,9 милиона физически посетители и 14,5 милиона онлайн посетители – това е най-голямата посещаемост в 164-годишната история на музея.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!