НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Цветът на 2017 година ще бъде зелен: Pantone 15-0343 Greenery (27.12.2016)
Pantone 15-0343 Greenery – това е цветът на 2017 г., според Pantone Color Institute. Всяка година от 2000 г. насам, компанията избира цвят, който отразява духът на времето според съответната година.  

За следващата година специалистите от института са избрали този приятен зелен цвят с жълтеникав оттенък, за да дадат възможност на хората да си отдъхнат от изминалата тревожна година. „Чрез своите успокояващи вибрации, цветът Greenery ни предлага самоувереност и смелост, за да живеем според собствените си разбирания”, каза по повод избора на института неговата директорка Летрис Айземан.

Обявяването на цвета на годината обикновено оказва силно влияние върху модните колекции на дизайнерите. Така през 2016 г. в облеклата на модния подиум преобладаваше цветът марсала. Цветът влияе и на различни тенденции в дизайна, архитектурата, интериора, готварството, туризма, рекламата и т.н.

Зеленият цвят е приложим в много цветови комбинации. Сайтът на института представя 10 палитри – комбинации както с неутрални, така и с ярки цветове.
 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!